Gulyásleves disznóhússal
Hozzávalók: 4 személyre kb1 kg sertés hús, kb 2 közepes szál sárgarépa zeller v levél és ugyan ennyi gyökér + lehet még beleteni a gyökér zöldjét is, 1 jó közepes fej vöröshagyma ,2 cikk fikhagyma,és ízlés szerint só. fekete bors, őrölt köménymag, liszt ,2 tojás, burgonya kb félkg , őrölt pirospaprika, és kevés zsíradék ki mit szeret használni.
Elkészítése: A zsíradékot felmelegítem és apróra belevágom a vöröshagymát ,mikor az jó üvegesre megpirul akkor hozzáadom az előre felkockázott sertéshústés egy darabig szinte sutöm a hagymás zsíradékon majd adok hozzá borsot köménymagot sót és a zöldségeket
Halászlé
Hozzávalók : kb 1 kg halhoz , fél kg vöröshagyma , só bors, őrölt piros paprika,valamint zsíradék.
Elkészítése : A halat megtísztítjuk és feldaraboljuk én a fejét szoktam megfőzni meg a fejetövénél lévő 1-2 szeletet és a afarka végét . (attól függ mennyi levet csinálok) Majd jól besózom sokkal jobban mint a többi húsfélét mertsokkal édesebb a hús. Majd állni hagyjuk 1-2 órára esetleg egy éjszakára de akkor nem sózom be annyira mert nagyon sós lessz .Mikor főzni akarom akkor megpucolom a vöröshagymát és apró kockákra szelem amit előzőleg felmelegített zsíradékba rakok és jól üvegesre megdnctelem közbe megszórom sól borsal és kicsi sóval ha készen van ráteszem az őrölt paprikát és egy kicsi vízzel felengedem kb fél liter. Ezzel hagyom főni a hagymát egy negyed óráig majd beleteszem a hal fejét és ha jól megfől akkor tésztaszűrőn keresztül átpaszírozom. a nagy csontokat kiszedem belőle és a többi át nyomot fakanállal a tésztaszűrőn akinek van rúd mixerje azzal is nagyon jól össze lehet zúzni pépesre. Ha ez is készen van akkor felengedem a kívánt mennyiségig és ha felforrt akkor beleteszem a hal szeleteket azokat csak épp egy kicsit főzöm mert gyorsan szétfől kb 5-10 prc (mikor kifehéredik a hús )közbelehet az ízén alakítani ki milyen csípőcsen szereti (lehet beletenni aki szereti zöld paprikát és piros paradicsomotis ).
Zellerkrémleves
Hozzávalók: 1 kis fej zeller 2 szem burgonya, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt 2-3 evőkanál étolaj , 2 dl főzőtejszín, egy csipet őrölt szerecsendió . Ha esetleg kell akkor egy pici ételízesítő de elhagyható.
Elkészítése: A zellert meg a burgonyát apró kockára vágom és egy kevés vizbe felteszem főni. Közbe a fűszereket beletszem. Majd ha jó puhára főtt akkor egy kis rántást készítek az olajjal és a lisztel .A rántást egy kis hideg vízzel elkeverem neg a főzőtejszínnel és hozzáadom a főtt zellerhez. Majd az egészet egy botmixer segítségével pépesítem . Egy kicsit még főzöm hogy a liszt ne maradjon nyers ami a rántással kerül bele. Ha elég sűrű akkor leveszem a tűzrőlés tetszés szerint szárított zsemlekockával, leves gyöngyel tálalom. Tetejét lehet díszíteni egy kis friss zeller zöldel.