Bözsi Finomságai

Üdvözlök minden ide látogató vendégemet . Kellemes időtöltést és jó főzőcskézést kívánok.

 

Kókusz kocka

suti.jpg

Hozzávalók : 6 tojásból piskótát sütök . Ehhez kell 6 tojás, 1 sütőpor,6 evőkanál lehetőleg porcukor, 6evőkanál liszt  ( finom) 1 cs vaniliás cukor, kb fél dl olaj , 

Csokimázhoz : 6 evőkanál cukor , 6 evőkanál víz 2 evőkanál kakaópor. Kókuszreszelék. 

Elkészítése: Először is a liszbe belekeverjük a sütőport.  A tojásokat kettészedjük a sárgáját a fehérjétől,majd a sárgájához adjuk a vaniliás cukrot,meg az olajat, a fehérjét felverjük kemény habnakapródonként beleadagoljuk a 6 evőkanál cukrot és tovább verjuk a habot . A tojássárgáját öszekeverem a vaniliás cukorrral és az olajjal majd összekeverem a tojás fehérjével jól alaposan, utánna beleszitálom a sütőporos lisztet. Közepes méretű tepsiben kb 180fokon megsütöm tűpróbáig . Ha kihűlt kockákra vágom . Közbe megcsinálom a csokimázt úgy hogy a hozzávalókat a kókuszreszelék nélkül összekeverem és addig főzöm még hidegvízbe cseppentem és ha a vízbe együttmarad a csoki nem oszlik szét akkor még melegen gyorsan megforgatom a piskóta kockákat majd a kókuszreszelékben is megforgatom . és készen van ha ki hűlt lehet fogyasztani.

CSőrege fánk

ptdc0535.jpg

ptdc0543.jpg

Hozzávalók: 4 tojás sárgája , 1 egész tojás, pici só, 1 evőkanál cukor, 1 púpos evőkanál tejföl, 35-40dkg liszt .Olaj a sütéshez és porcukor a szóráshoz.

Elkészítése: A 4 tojás sárgáját és az egész tojást , valamint a tészta hozzávalóit össze gyúrom hogy könnyen nyújtható leves tészta alapot kapjunk belőle. majd 2 részre osztjuk és még tovább gyúrjuk ,majd egy tállal lisztezett nyújtó deszkán leborítva pihentetjuk. kb 15 percig pihentetjük . Majd még gyúrunk rajta hogy a tészta szép síma legyen , és még tovább pihentetejük egy kicsit kb 10 percig. Utánna levestészta vastagságúra nyújtjuk. El szabjuk vagy késsel vagy derelye vágóval kb 10 cm-es csíkokra és külömbözö nagyságúra rombusz alakúra szabjuk a csíkokat majd azokat bedaraboljuk és át húzzuk a bedarabolt csíkokon a tésztát és nem túl forró olajban világos rózsaszínűre megsütjük . Sütés után lecsepegtetjük vagy papírszalvétán vagy tésztaszűrőbe . majd ízlés szerint cukrozzuk de annélkül is nagyon finom . Ha keményebb tésztát szeretnénk akkor a tojás fehérjét többet teszünk a tésztába de akkor több lisztet vesz fel.

Gyors kakaós 

ptdc0884.jpg

Hozzávalók: 3 dkg kakaó de ez a kakó minőségétől is függ ha negyon keserű vagy barna a kakó por akkor kevesebb is elég , 20dg zsír felmelegítve, 2 cs vaníliás cukor, 4 tojás, 1 cs sütőpor, kb fél kg liszt. 

Elkészítése: A hozzávalókat összekeverem egy nagyobb tálba és még mielőtt a zsír megdermedne kb közepes méretű tepsibe öntöm és kb 180 fokon megsütöm tűpróbáig. Ha langyosra hűlt lehet szeletelni és sokáig eláll nem szárad ki .

Kekszes sütés nélkül

ptdc0400.jpg

Hozzávalók: Kb 3-4 cs detki háztartási keksz ami nem kerek . 4 kispohárnak megfelelő mennyiségű tejföl , 3 evő kanál cukor , 3 evőkanál barack lekvár , 3 csomag vaníliás cukor, 1 cs gyümölcs kocsonya por, valamilyen gyümölcs a tetejére .( lehet befőtt is) egy közepes méretű magasabb falú tesi vagy valamilyen edény .(én tepsibe szoktam )

Elkészítése:A tepsibe lerakok 1 sor kekszet és 1 pohárnak megfelelő mennyiségű tejfölbe belekeverem a 3 evőkanál cukrot ezzel megkenem az első sor kekszet . Óvatosan mert fel szedi a tepsi aljáról ,az első sor macerás csak. a második sorba szintén egy sor keksz .erre teritem az egy pohárnak megfelelő tejfölbe a 3 csomag vaniliás cukorral kikevert tejfölt . harmadik sor szintén keksz , itt a tejfölbe 3 evőkanál barck lekvárt kvarok ezzel teritem le a kekszet. . Negyedik sor szintén keksz. itt nem teszek a tejfölbe semmit csak leterítem vele a kekszet majd erre darabolom a gyümölcsöt én barackot szoktam vagy körtét, tetjére teszem a kész gyümölcs kocsonyát és hagyom hogy megpuhuljon a keksz kb 1 napot. Utánna lehet fogyasztani finom puha és laktatós.

Kekszes Bözsi módra

ptdc0011.jpg

Hozzávalók: kb 25dkg darált keksz és kb1 kis csomag szögletes keksz(háztartási), 2 cs vaniliás puding por főzős, 7 dl tej,  kb 10dkg kókuszreszelék, cukor a pudingba, és kakó por, kb 3 dkg vaj. Tejszínhab a tetejére.

Elkészítése: A darált kekszet összekeverem a kakóval cukorral és egy kis tejjel hogy jó lágy legyen, a 2 csomag vanília pudingot megfőzöm a tejjel és tetszés szerinti cukorral vagy valamilyen édesítő szerrel. ha készen van belekeverem a kókuszreszeléket és vajat hogy elolvadjon benne . Közbe lerakok egy sor kekszet a tepsi aljára erre öntöm forrón a pudingot ,majd arra trítem a kakós darált kekszet . Tetejére tejszínhabot teszek és meg lehet szórni színes torta darával .

Csokoládés piskótatekercs

fenykep2252.jpg

 

fenykep2257.jpg

 Hozzávalók a piskótához: 5 egész tojás , 1 cs vaniliás cukor,  5 evőkanál cukor ,3 kanál liszt, 2 evőkanál étkezési keményítő , 1 cs sűtőpor , 2 evő kanál étolaj. egy kis vaj a tepsi kikenéséhez és selyem papír a tepsi aljára.

Elkészítésea tojásokat ketté választom , a lisztet osszekeverem a sütőporral és a keményítővel és félreteszem egy kis tálkába , a tojás sárgájához adom a cukor felét az étolajat , a vaniliás cukrot és valamennyire összekeverem . Utábnna a tojás fehérjét kemény habbá verem és beleadagolom acukor másik felét majd beleöntöm a tojássárgáját és azzal is tovább kavarom , végül szép lassan beleszitálom az összekevert lisztet . a tepsit kicsit kivajazom és beleterítem a selyem papírt erre öntöm a piskóta anyagát . a sütőt begyújtom és beteszem sülni én villany sütőben sütöm kb 180 fokon . Mikor megsült akkor egy konyha ruhát hideg vízzel bevizezek és leterítem a nyújtó deszkára majd arra borítom a kisült piskótát , a papírt szép lassan lehúzom róla és óvatosan feltekerem a vizes konyha ruhával úgy hogy a konyha ruha közte legyen . Majd ki be tekergetem hogy a gőz ki tudjon belőle távozni. ha nem ragadt bele a ruhába akkor szép óvatosan kiveszem a ruhából és feltekerve hagyom kihűlni. 

A krém hozzávalói: kb 15 dkg porcukor + 15 dkg margarin v vaj , 1 cs vaniliás puding por . 3 dl tej ,2evő kanál cukor , kakó por színes torta dara de ez el is maradhat. a pudingot megfőzöm ha nincs vaniliás akkor tejszín ízű is nagyon jó a tejjel és a 2 evőkanál cukorral jó keményre és hagyom kihűlni langyosra . Közbe a margarint és a porcukrot kikeverem habosra majd ha kihűla puding összekeverem a kettőt és ebbe szitálom a kakóport hogy jó csokoládé ízű legyen és jól kikeverem , Majd ezzel töltöm meg a piskóta tekercset. a tetejét is díszítem egy kis krémmel és ha van akkor megszórom torta darával.

Repülő krémes

ptdc0167.jpg

  Hozzávalók: 25dkg liszt ( finom ) 7 dkg vaj , 1 tojás, 2 evőkanál por cukor, 1 mokkás kanál szalagáré, kb 2 dl tej hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk . ezeket összegyúrjuk és 3 részre osztjuk , kis pihentetés után tepsi hátulján kisütjük . nem kell meg ijedni ha vékonyra van nyújtva mert sütés közben feljön. világosra sütjük .

Krém :20dkg vajat 20 dkg porcukorral meg 1 evőkanál kaóval  habosra kavarok  2,5 dl tejet 4 púpos evőkanál lisztel sűrűre főzök és hagyom kihűlni. ha kihűlt akkor összekeverem csomó mentesre a kettőt ezt a krémet kenem az alsó lapra.

1 cs vaniliás pudingot megfőzök rendesen ahogy kell majd 5 dkg vajat keverek bele ha levettem a tűzről és egy kis citrom héjjat rezselek bele . Még forrón öntöm a másik lapra amit a csokis krémre helyeztem. Majd rárakom a 3. lapot is és ezt porcukorral megszórom , hagyom másnapig puhulni . utánna lehet fogyasztani.

Szalagárés krémes

ptdc0168.jpg

 Hozzávalók:30dkg lisztet 6 dkg olvasztott szírral ,1 dkg szalagáréval, pici sóval, 1 tojással,és annyi tejföllel gyúrunk össze hogy lágy tésztát kapjunk ebből tepsi hátulján 3 lapot sütünk világos rózsaszínűre. 

Krém : 1 l tejet 20 dkg cukorral , 1 cs vaniliás cukorral, 1 egész tojással, 10 dkg lisztelsímára keverünk . Lassú tűzön állandó keverés mellett sűrűre főzünk . Még melegen megtöltjük a krémmel a lapokat . és hagyjuk kihülni a tetjére lehet szórni porcukrot de ez el is maradhat

Kevert meggyes pite

ptdc0213.jpg

 Hozzávalók : 8 tojás, 20dkg margarin, 30 dkg porcukor ,kb 40 dkg liszt,3 dl tej,1,sütőpor, kb fél kg magozott meggy. pici só

Elkészítése: A tojások sárgáját és a puha margarint, porcukrot és a pici sót habosra kikavarom. Hozzáadok a tejet és a sütőporos lisztet,majd a tojások keményre vert habját , óvatossan összekeverm majd kivajazott tepsibe öntöm és a tetejére rászórom a kimagozott megyett. Érdemes a megyet használat előtt lecsepegteni a levétől és egy kis lisztel összekerni akkor nem súllyed le a tészta aljára. majd 180 fokon szép pirosra megsútöm . Tűpróbával ellenőrzöm . Ka kihűlt lehet fogyasztani .

 

Omlós almás lepény

 

ptdc0253.jpg

 Hozzávalók: kb 1.5 kg savanykás alma reszelve, kb fél kg finom liszt, 1 tojás , 1 kocka margarin . 1 evőkanál tejföl,pici só,1 cs szalagáré. 3-4 evőkanál cukor, pici őrölt fahéj.

Elkészítése: Puha margarint kb 40 dkg lisztel elmorzsolom,majd hozzáadom a tojást ,tejfölt. 2 evőkanál cukrot, sót,és a szalagárét. majd puha tésztát gyúrok belőle. Két részre osztom és tepsi nagyságúra nyújtom mindkettőt . Az egyik lapot beleterítem a tepsibe és a nyers reszelt almát jól mkinyomom a levétől és egyforma vastagságúra a tésztára terítem meszórom cukorral és őrölt fahéjjal ,majd a tészta másik felét is ráterítem, villával megszúrkálom hogy ne hójagosodjon fel sütés közben. 180 fokon szép rózsaszínűre sütöm . Kihülés után fogyasztható.

Fekete erdő torta

ptdc0033.jpg

Hozzávalók : 8 tojásból  kakaós piskótát sütök 1 cs vaniliás pudugpor, 30 dkg megybefőtt és annak leve,tejszínhabnak való vagy por vagy síma tejszín,csokireszelék 1 mokkás kanál a fahéj a megyre ezzel kell összekeverni.

Elkészítése: ha a piskóta kisült és kihűlt akkor a megy levével meg főzöm a vaniliás pudingot és 3 felé szétvágott tortalapra kenem langyos állapotba . A keményre vert tejszínhabot ráterítem a pudingra és minden részre rakok egy sor megyet a tejszínhabra úgy teszem rá a piskóta másik lapját . végül minden részét beterítem habbal és reszelt csokoládéval kidíszítem . a tetejére még lehet tenni megyet díszítésnek.

 Lala szelet.

ptdc0405.jpg

 A tészta hozzávalói: 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál méz, 2 tojás, 20 dkg cukor, 5 dkg vaj, 2kk szódabikarbóna, 40dkg liszt.

A tészta hozzávalóit a liszt kivételével 5 percig gőz fölött kavargatjuk , utánna hozzáadjuk a lisztet . Elég ragadós lesz majd a lisztel összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle tepsi hátulján.

Krém hozzávalói: 2 cs vanilia puding, 2 cs puncs puding, 25 dkg lágy margarin, 20 dkg porcukor, 1 liter tej.

 A 2 cs vanilia pudingot fél liter tejjel megfőzzük és hagyuk kihűlni , majd a 2 cs puncs pudingot is fél liter tejjel kifőzzük és azt is haggyuk kihűlni. majd a porcukorral kikavarjuk a lágy margarint habosra majd felét a vanilia pudinba keverjük a másik felét a puncs pudinba keverjuk. és ezzel töltjük meg a lapokat. Alulra jön a vaniliástöltelék a tetejére a puncsos töltelék . A tetejére lehet még tenni csokimázat is de egyzserűen le lehet szórni porcukorral . Másnap lehet szeletelni.

 

Diós és mákos bigli

ptdc0145.jpg

 Hozzávalók: Kb 1.5kg félfogós liszt ez 4 rúdhoz elegendő kb 7-8 dl meleg tej, 8-10 dkg margarin , kb 2 evőkanál cukor , 5 dkg friss élesztő, pici só, 1 tojás a tészta megkenéséhez. 

Elkékészítése: A liszt közepébe egy kis jukat csinálok belemorzsolom a friss élesztőt majd teszek rá egy kicsi cukrot és kb egy dl meleg tejet öntök rá. Mikor az élesztő jól meg kelt akkor bele teszem a többi hozzávalókat és a többi meleg tejjel jól össze állítom a tésztát hogy ne legyen kemény. Majd addig dagasztom míg nem válik a kezemről és az edény faláról. Meleg helyen adig kelesztem míg hólyagosra nem kell kb 3szorosára kel , ha nem tudom csinálni mikor meg kelt akkor újra dagasztom és így nyerek egy kis időt . Míg a tészta kel addig elkészítem a tölteléknek valót a dióba keverek cukrot és egy pici tejjel összeállítom hogy ne pörögjön ki a tésztából ha feltekerem a mákkal szintén így teszek . ha a tészta készen van akkor 4 részre osztom majd egyenként kinyújtom olyan hosszúra amilyen nagy tepsibe szeretném sütni a szélessége tetszés szerint lehet megszórom a töltelékkel és lazára az-az nem túl szorosra szépen feltekerem és a tepsibe teszem. 2 rudat szoktam egy tepsibe tenni. Hagyom ott is had kelljen még, addig előmelegítem a sütőt én 180 fokon szoktam sütni. Majd sütés előtt megkenem felvert tojással és szép pirosra sül . 

Nagyon puha mézes kalács

ptdc0146.jpg

 Hozzávalók : 9 evőkanál kristálycukor, 2 egész tojás, 1 mokkáskanál fahéj, 7 dkg zsír, 7 dkg vaj, 2 kanál tejföl , 9 evőkanál méz, fél evőkanál szódapor, 60 dkg finom liszt.

Elkészítése: A cukrot, a tojásokat, a fahéjjat, a szírt, a vajat, a tejdöltegy tálban összekavarom, a szódaport a mézzelfelforralom majd a maszáhozöntöm és belerakom a lisztet, összedolgozom. Pár órára a hűtőbe rakom akkor könnyebb vele dolgozni, de lehet azonnal nyújtani és sütni. Kb fél cm vastagságúra nyújtom és teteszőleges formákra kiszaggatom . nem túl forró sütőbe szép világosra sütöm . Lehet díszíteni tojás fehérjét felverem 1 tojás fehérje 10 dkg porcukorrak és vékonyan rácsorgatom a forró süteményre, neylon acskó segítségével aminek előzőleg kijukasztottam a sarkát csak egy pici jukat kell rá csinálni. Azonnal fogyaszthatóés nagyon finom .

 

Kürtös kalács

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 3
Heti: 14
Havi: 1
Össz.: 30 764

Látogatottság növelés
Oldal: Édes sütemények
Bözsi Finomságai - © 2008 - 2024 - finomkajak.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »