Vegyes savanyúság
Hozzávalók :
Sárgarépa, uborka, vöröshagyma, paprika (lehet zöld , piros ,sárga ) só , fejeskáposzta. babérlevél egy pár.
Savanyúléhez hozzávalók:
Cukor ,ecet és tartósító ki milyet szeret hazsnálni én mátrium-benzoátot használok,10 literhez használok 1 cs-gal. Jó csemege íze legyen.
Ellkészítése :A káposztát elszelem , ugyan így összeszelem a paprikát , a sárgarépát az uborkát a vöröshagymát nagyon apróra belevágom és beleteszem közé a babérlevelet is, összekavarom a zöldségeket . A levet már előre el lehet készíteni mert ezt forrón is meg hidegen is rá lehet önteni.Majd mielőtt az üvegekbe rakom és már készen van a lé akkor sózom be . Sózás után azonnal azonnal üvegekbe rakom és öntöm rá a savanyú levet majd zárom le az üveget tetővel .