Bözsi Finomságai

Üdvözlök minden ide látogató vendégemet . Kellemes időtöltést és jó főzőcskézést kívánok.

ptdc0725.jpg

 

Sajtosroló Bözsi módra 

Hozzávalók

1 cs valamilyen leveles tészta kb 10 dkg sajt és egy pici só .

Ellkészítése 

A levelestésztát kiolvadás után kb egyforma szeletekre szétvágom. Majd amilyen vékonyra csak tudom kinyújtom . A vékony hosszú csíkokat egyforma nagyságú darabokra felaprítom majd reszelt sajtal megszórom amit utánna egy picit megsózok

 

 

 

Sajtos rudacskák

 ptdc0384.jpg

 

Hozzávalók : Reszelt trappista sajt

50 dgk liszt( ha lehet félfogós )  

5dkg élesztő 

ízlés szerint só 

1 tojás + 1 a tetejére

1 kispohár tejföl 

1 cs ráma margarin 250gr

Elkészítése:  A hozzávalókat összegyúrom lehetőleg meleghelyen és és kb fél cm-re kinyújtom majd megkenem 1 egész tojással és reszelt sajtal megszórom . Majd kb 2cm széles és 5-6 cm hossszú csikokra darabolom majd tepsibe rakom őket nem szorosan egymás mellé hogy ha sülés közben kell akkor legyen neki hely . Egy kicsit még meleg helyen kelesztem majd kb 180 fokos sütőben szép pirosra sütöm . ( az élesztös tésztának az a lényege hogy meleg helyen legyen készítve . Nem árt ha a hozzávalókat előre felmelegítjuk akkor sokkal szebb lesz a süteményünk . )

 ___________________________________________________________

 

Tepertős pogácsa

 

ptdc0987.jpg

 

ptdc0990.jpg

ptdc0996.jpg

 

Hozzávalók : 1 kg lisz, kb negyed kg pépesredarált tepertő, 2evőkanál tejföl , 5 dkg élesztő,só izlés szerint úgyhogy a tésztán jól érezzen a só,melegvíz ne legyen forró.aki szereti lehet még beleszórni őrölt borsot is , 1 tojás.

Elkészítése: A lisztet és a többi hozzávalókat a tojás kivételével, meglangyosítom . A lisztel elmorzsolom a tepertőt amit előre pépesre daráltam,ha kevés bele a tepertő egy kevés disznó zsírral pótolom annyira hogy ha összenyomom a lisztel össze is tapadjon egy kicsit.utánna teszek bele sót ,borsot. Majd az élesztőt meleg de nem forró vízben eláztatom ,( víz kb 1-1.5dl)majd ráöntöm a lisztes tepertőre,mikor valamennyire összeállt akkor beleteszem a tejfölt ,ha kívánja még lehet bele tenni lisztet is hogy ne legyen nagyon kemény a tészta. Majd nyújtó deszkára teszem és még gyúrom hogy szép aíma tésztát kapjak . Majd kinyújtom kb 2-2.5 cm vastagra és éles késsel sűrűn csíkokat hasítok a tetején, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom és langyosra melegített tepsibe rakom egymás mellé . Ha ki van szaggatva ami maradt tészta öszegyúrom és azt is ugyanúgy kiszaggatom még a tészta el nem fogy. Majd hagyom meleg helyen még kellni a tepsibe . Mikor úgy látom hogy duplájhára kelt akkor megkenem a felfert tojással és előmelegített 180 fokos sütőben pirosra sütöm . aki szereti lehet a tetjére reszelt sajtot is tenni.

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 3
Heti: 18
Havi: 5
Össz.: 30 768

Látogatottság növelés
Oldal: Sós Sütemények
Bözsi Finomságai - © 2008 - 2024 - finomkajak.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »