Bözsi Finomságai

Üdvözlök minden ide látogató vendégemet . Kellemes időtöltést és jó főzőcskézést kívánok.

Madártej

ptdc0319.jpg

 

ptdc0318.jpg

 

Hozzávalók:

1 Liter Tej, 4 tojás, 4 kanál liszt, 1 cs. vaniliás cukor vagy 5 csepp vanilia aroma, kb 30-40 Dkg cukor.

Elkészítés:

A tojásokat kettészedem a srágáját a fehérjétől, külön-külön edénybe a fehérjét nagyobb keverőtálba teszem és közben kb 6 deci tejet a tűzre teszek forrni. Még a tej forr kb 20 Dkg cukorral a tojások fehérjét kemény habbá verem, amikor a tej felforrt evőkanállal pár galuskát szaggatok a kemény habból a tejbe és megforgatva kb 1-2 perc alatt megfőzöm a habot a tejen. Amikor a hab megfőtt egy lapos tálra kiszedem úgy hogy közben a fent akadó tej letudjon csöpögni, így főzöm ki az összes habot.  Amikor készen vagyok a habbala tojások srgájába teszek 4 evőkanál lisztet, vaniliás cukrot és a megmaradt tejjel csomómentesre keverem. ( A tojássárgáját előre is el lehet készíteni, csak utólag felkell kavarni mert leülepszik a liszt). Amikor ezzel készen vagyok a tűzön lévő forró tejbe belefőzöm, és ízlés szerint a megmaradt cukorral ízesítem. Amikor sűrűre főtt akkor tálkákba szedem és a fehér tojáshabot rá adagolom úgy hogy minden tálkára jusson. ( Hidegen érdemes fogyasztani ) ( Lehet hígabbra is főzni a sárgájával a tejet de én sűrűn szeretem)

 

 Őszibarack ivólé:

Hozzávalók: Jó érett őszi barack natriumbenzoát,vagy szalicil, cukor, víz.

Elkészítése: a jó érett őszibarackt megpucolom a héjától ,kimagozom ,majd jól összetöröm.Egy nagy eénybe felteszem főni és ha jól megfőtt akkor összepaszírozom a rostjától kinyomom csak a húsa megy áta szitán majd hígítom kb 3 szoros mennyiségre és ízlés szerint adok hozzá cukrot . Majd ha a habját kezdi elfőni akkor beleteszem a tartósítót és egy kicsit még azzal főzöm .Majd meleg üvegekbe szűröm és száraz duncba rakom .Kb abba 1 napig hagyom hogy pihenjen majd kiszedem az üvegeket és sötét hűvös helyre rakom őket . Kiválló téli ital gyerekek és felnőttek számára egyaránt . Nálunk nem is marad belőle soha .( a száraz duncolás a következő ,egy nagyobb ládába t5eszek jó meleg takarót vagy kabátokat alulra is meg amivel betakargatom az üvegeket és ha készen van az ital akkor az üvegeket ezekközé teszem és itt meleg helyen vannak ,nem hülnek ki gyorsan )

 

Gyors fánk

ptdc0058.jpg

Hozzávalók: 1 pohát natúr joghurt, 1 pohár kefír,2 cs sütőpor,   30dkg félfogós liszt, 2evőkanál cukor , csipetnyi só , 2 egész tojás, olaj a sütéshez. 

Elkészítése: Az olaj kivételével egy tálba mindent összekevünk. Jó gyenge kb lágy nokedli anyagot kapunk . Bő nem túl forró olajba evőkanállal beleszagatjuk. és mindkét oldalát jól átsütjuk . Ha nem fordul meg magától akkor egy kicsit lehet neki segíteni. Csak keveset rakjunk az olajba mert megnőnek. Még melegen lehet fogyasztani . Nagyon finom .



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 3
Heti: 17
Havi: 4
Össz.: 30 767

Látogatottság növelés
Oldal: Desszertek
Bözsi Finomságai - © 2008 - 2024 - finomkajak.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »