Bözsi Finomságai

Üdvözlök minden ide látogató vendégemet . Kellemes időtöltést és jó főzőcskézést kívánok.

Pizza Bözsi módra

 

ptdc0621.jpg

 

ptdc0620.jpg

ptdc0618.jpg

 

Hozzávalók:

Kb. 25 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 2 mokkáskanál só, 5 dkg zsíradék ( lehet olaj, vagy margarin vagy sertés zsír ) ( Én zsírt szoktam használni ). Ezt jó meleg vízzel összedolgozom hogy kelt tészta keménységű legyen, majd felverem kelt tésztának. Kb. fél óra alatt meleg helyen megkelesztem, majd lisztezett tepsi hátulján kézzel ( nem nyujtófával ) kinyújtom, villával megszurkálom. Félig megsütöm. Mikor kezd rózsaszín lenni megkenem pizzakrémmel ( lehet készíteni házilag is ) ( vagy aki nem szereti a pizzakrémet vajjal, csak azt vékonyabban kell kenni mert lefojik ) majd feltétnek tetszés szerint ami a hűtőben található lehet felvágott, gomba, ( én most ezt tettem rá ) majd reszelt sajtal megszórtam és készre sütöttem. De a feltétet tetszés szerint lehet variálni. 

 

 

Karfiolfasirt

ptdc0623.jpg

 

Hozzávalók: 

 

1 nagy fej karfiol, só bors, ételízesítő, zsíradék ( amiben megsütöm ) 3-4 tojás, liszt, zsemlemorzsa

 

Elkészítése:

 

A karfiolt tetszés szerinti sós vízben nagyon puhára megfőzöm. Majd leszűröm a víztől, összetöröm majd beleteszem az egész tojásokat, ízlés szerint sót, borsot, és annyi lisztet meg zsemlemorzsát hogy sütés közben ne essen szét a pogácsa. majd forró zsíradékban kanállal beleszaggatom és ellapítom és jól átsütöm ( Csak éhes has kell neki. )

 

 

ptdc0714.jpg

 

 

Krumplis pogácsa

Hozzávalók : kb 1kg krumpli, 2 tojás, só ,liszt ,.zsíradék a sütéshez.

Elkészítése a krumplit meghámozva karikára vágva sós vízbe megfőzöm , majd ha megfőtt leszűröm és megtöröm. Ha kihült bele ütöm a tojásokat majd teszek még bele sót és annyi lisztet hogy ha összegyúrom ne ragadjon .Jól kinyúrom és kb 3-4 mm vastagságúra kinyújtom majd pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatom és forró zsíradékba kisütöm szép pirosra .kiszedés után lecsepegtetem a zsíradéktól és tálalom. 

 

 

ptdc0207.jpg

 

Sült nyúlmáj sült burgonyáva

 

Hozzávalók: személyenként 1 nyúl máj , só,  bors, pici majorranna,burgonya , zsíradék .

Elkészítése: A májat leöblítem tiszta vízzel majd a zsíradékot jól felforrósítom akkora edénybe hogy jól ellepje a májat és teszek a zsírba sót is . Mikor a zsír már jó forró akkor beleteszem a májat lehet egyenként vagy ha negyobb edénybe csinálom akkor többet is . Mellé lehet szelni a burgonyát és együtt megsül . Kb 3-4perc alatt átsütöm mindkétoldalát a májnak és kiveszem majd megborsozom és egy csipetnyi morzsolt majorannával megszórom . Közbe a burgonya is megsül a zsíradékba,azt is kiszedem és forrón tálalom . Jó étvágyat nagyon kiadós és finom .



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 7
Heti: 24
Havi: 11
Össz.: 30 774

Látogatottság növelés
Oldal: Sült Ételek
Bözsi Finomságai - © 2008 - 2024 - finomkajak.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »